Theater: De Sinksenfoor

poster De sinksenfoor theater antwerpen

Hoi allemaal

Vandaag vertel ik met veel plezier over de theatervoorstelling die ik vorige week ben gaan bekijken.

Als je de affiche bekijkt heb je meteen door dat het een komische voorstelling gaat worden. Hoe komisch en of het verhaal ook recht blijft staan is altijd de vraag. Wel, Jeroen Maes slaagt er met ‘De Sinksenfoor‘ in om dat allemaal te doen. ‘De Sinksenfoor’ geeft een kijkje in het leven van “echte” foorains (kermismensen). Je ziet hoe belangrijk het voor de foorains is om hun levenswijze te beschermen en hoe moeilijk het kan zijn om er als buitenstaander bij te horen. Het liefdesverhaal is uiteraard ook enorm leuk.

Dat het stuk gespeeld wordt in het Antwerpse dialect vind ik heerlijk. Daardoor komt het stuk echt tot leven. De Sinksenfoor is en blijft tenslotte echt van Antwerpen. Ik moet  echter ook wel even vermelden dat het dialect niet te zwaar is. Het is voor iedereen te begrijpen. Ook de andere talen die gebruikt worden zijn een leuke toevoeging maar altijd volgbaar voor elk publiek.

De cast bestaat uit zeven sterke acteurs/actrices: Luc Caals, Carry Goossens, Danni Heylen, Anne Van Opstal, Brent Pannier, Linda De Ridder en Timo Descamps. Ze spelen hun rol fantastisch en je ziet dat ze plezier hebben in het spel. Dat plezier hebben vind ik altijd belangrijk maar in een komische voorstelling geeft dat echt wel extra kracht. Zonder dat eigen plezier heeft het publiek ook minder plezier. Het publiek ging zeker en vast naar huis met buikpijn en pijnlijke kaken, ik dus ook, maar dat was het waard.

Het decor is vrij eenvoudig gehouden maar toch geeft het de sfeer volledig weer. Het feit dat je ziet hoe het op- en afgebouwd wordt geeft het dat extra kermistintje. Ook de muziek is zo gekozen dat je echt het gevoel krijgt dat je op de kermis bent.

Jeroen Maes heeft ook een enorm leuke manier bedacht om die sfeer nog verder uit te werken. Hoe hij dat precies gedaan heeft ga ik niet verklappen. Je moet maar gaan kijken als je dat wilt weten 😉

Omdat deze voorstelling enorm goed werkt zijn er extra voorstellingen. Je kan ze dit weekend dus nog gaan bezichtigen. Haast je want dit stuk wil je echt niet missen! ‘De Sinksenfoor’ is te bekijken in de rode zaal van Het fakkeltheater in Antwerpen.

Zijn jullie al gaan kijken? Wat was de laatste voorstelling waar jij enorm mee gelachen hebt?

Tot snel

Liefs,