Pairi Daiza

Hoi allemaal, vandaag krijgen jullie zoals beloofd twee posts. Het was echt een super druk weekend daardoor heb ik helaas niets kunnen posten en dat wil ik uiteraard goed maken 🙂

Pairi Daiza zoo dierentuinVorige zaterdag ben ik met twee super goede vrienden naar Pairi Daiza geweest.

Het was mijn tweede keer in het park en ik moet zeggen dat ik nog even verliefd ben. Het enige jammere van dit bezoek was de regen… Het heeft echt heel de dag geregend en dat was echt wel een domper.

Als ik in Pairi Daiza ben heb ik echt het gevoel dat ik in en andere wereld ben. Het hele park straalt een speciale sfeer uit. Voor een “dierentuin” vind ik dit echt geweldig. Bij de meeste dieren heb ik echt het gevoel dat ze genoeg plaats hebben en mogen leven. Je ziet ook dat de verzorgers hun best doen om de dieren te blijven uitdagen zodat ze zin in het leven blijven hebben en zich blijven ontwikkelen.

Ben jij al in Pairi Daiza geweest?

In het Afrikaanse deel zijn wij een hele tijd bij de maki’s blijven hangen. De maki’s lopen/springen er los rond en dat was echt heel fijn. De verzorgers moesten zich wel vaak kwaad maken, de maki’s zijn namelijk in hun paartijd en dus gemakkelijker opgejaagd. Daarom mocht je de dieren eigenlijk niet aaien, ook niet als ze bovenop je springen… Doordat het regende hadden heel wat mensen paraplu’s bij, de aapjes hadden ook geen zin in de regenbui en kropen er gezellig onder. Uiteindelijk heb ook ik een paar aapjes gehad die bij mij halt hielden voor ze dapper verder sprongen.

Normaal sta ik echt graag enorm lang naar de koala’s te kijken maar deze keer niet. Er was maar één koala, geen idee waar de andere koala’s waren, en die was super lui. Echt, op een paar uur tijd was hij maar een beetje opgeschoven…

Bij de vleermuizen zijn we wel langer blijven zitten. Vleermuizen zijn echt zo’n machtige dieren. Als je ze de kans geeft om te tonen wie ze echt zijn zie je schattige maar ook enorm sterke dieren. Ik heb echt super veel respect voor deze dieren.

De tijgers vond ik ook echt geweldig. Die dieren zijn echt grote katten maar zoveel koninklijker, heerlijk!

Het weerzien met de panda’s was ook weer mooi. De kleine baby is al lang geen baby meer maar nog steeds o zo schattig <3

Je ziet het, over ieder dier dat ik gezien heb kan ik wel blijven schrijven.

Binnenkort wil ik er heel graag een paar dagen naartoe om daar ook wat inspiratie op te doen voor verhalen 🙂

Heb jij een plaats waar je graag schrijft of leest?

Tot snel

Liefs,