Recensie: Aladdin

Hoi allemaal

De laatste tijd is Disney vooral bezig met Live Action films. Niet iedereen is daar even blij mee. Ik vind ook dat niet alle films even geslaagd zijn.

Toch wil ik het over een live action film hebben.

Aladdin

Aladdin door Disney
Foto komt van de website IMDb

Even wat algemene info over deze film.

Inhoud: Aladdin is een straatboefje dat steelt om te overleven en verliefd is (of wordt) op prinses Jasmine, de dochter van de Sultan. Vervolgens vindt hij een magische lamp, waaruit Genie verschijnt die in staat is wensen te vervullen. Met hulp van deze Genie probeert Aladdin vervolgens het hart van de prinses te veroveren. Jafar probeert daar echter een stokje voor te steken.

Director: Guy Ritchie // Writers: John August en Guy Ritchie

Cast: Mena Massoud (Aladdin), Naomi Scott (Jasmine), Will Smith (Genie), Marwan Kenzari (Jafar), Navid Negahban (Sultan), … Voor de volledige cast verwijs ik je graag door naar IMDb.

Aladdin heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de Oscar voor beste Originele muziek.

Mijn review

Tijd om het over de film zelf te hebben. Het internet staat vol met recensies. Mensen houden van deze film maar er zijn ook heel wat mensen die deze film echt haten.

Zelf ben ik echt fan van de film. Wat ik echt leuk vind is dat alle acteurs natuurlijk aanvoelen. Ze zien er letterlijk uit alsof ze uit Agrabbah komen. Niemand heeft daar make up voor nodig.

Dit is zonder twijfel mijn lievelingsmoment en lied uit de hele film. Ze hebben, in mijn ogen, Jasmine veel sterker gemaakt. Zonder dat het geforceerd aanvoelt hebben we een nieuwe heldin. Als ik nu een klein meisje zou zijn zou ik me zeker willen verkleden als prinses Jasmine (misschien nu ook wel voor een cosplay).

Wat ik heerlijk vind aan dit moment is niet alleen waar het om draait (ik wil niet spoilen, valt het op?) maar ook de manier waarop ze het uitvoeren. Het is gewoon heerlijk.

Genie. Natuurlijk moet ik het ook even over Genie hebben. Wat ik erg mooi vind is dat Will Smith op geen enkel moment probeert om hetzelfde te zijn als Robin Williams. Dat kan niemand en dat is prima. Deze Genie is anders, deze Genie is Will Smith en het past bij deze versie van het verhaal. Ik ben dan ook geen fan van de vele kritiek op Will Smith, ik vind het miet terecht.

Ik heb in ieder geval erg genoten van deze film.

Heb jij deze film al gezien? Kan je je vinden in mijn mening of juist totaal niet?

Tot volgende week

Liefs,

Sam

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: