Het ontstaan van mijn schrijversnaam

Hoi

Welkom op mijn allereerste blogpost.

Wat leuk dat je de weg naar mijn blog gevonden hebt. Mijn bedoeling is om op deze blog meer over mezelf te vertellen maar zeker ook enorm veel recensies šŸ™‚ Als je iets ziet dat niet klopt of waar je meer info over wilt dan hoor ik het uiteraard graag.

Onderaan ieder blogpost kan je terugvinden wanneer een post voor de laatste keer bijgewerkt is. Op die manier probeer ik fouten weg te halen of posts te verbeteren.

In deze blogpost ga ik wat meer over mijn schrijversnaam vertellen.

zelf getekende header sam donoghue met boeken, een roos en versiering alsook mijn naam Sam Donoghue

Sommige mensen, die mij in het echt kennen, hebben mij gevraagd waarom ik niet onder mijn eigen naam schrijf. Ze vroegen ook hoe ik op ‘Sam Donoghue’ kwam. Ik kan me voorstellen dat mensen die mij niet echt kennen dit ook wel interessant zouden vinden šŸ˜‰

Toen ik begon met schrijven, en dacht aan het publiceren van mijn verhalen, wist ik eigenlijk meteen dat ik dat niet onder mijn eigen naam wilde doen.

Waarom? Omdat heel wat mensen je kennen maar nog meer mensen “kennen” je. Ik ben er namelijk zeker van dat als ik onder mijn naam schrijf er mensen zouden zijn die niet eerlijk zouden zeggen wat ze over mijn werk vinden. Ook mensen die dichtbij mij staan zouden twijfelen om iets te zeggen. Wat ook nog een mogelijkheid zou kunnen zijn is dat ze hun kritiek of hun waarheid zouden verbloemen omdat ze mij niet willen kwetsen.

Daarom probeer ik die grens zo laag mogelijk te houden door te bloggen en te schrijven onder een andere naam.

Verder vind ik het ook gewoon leuk omdat het beter bij mij past. Het geeft mij meer zelfvertrouwen over mijn zelf geschreven teksten.

Wat is jouw mening hierover?

Zelf getekend logo met boeken een kat en Sam Donoghue wat mijn naam is

Waarom heb ik dan gekozen voor Sam Donoghue?

De meeste van mijn verhalen hebben een achtergrond in Ierland. (Om een voorbeeld te geven: mijn elfen en dwergen van Aedan’s verhaal spreken Gaelic.)

Hoe dat komt? Dit valt heel snel op als je mij al een tijdje kent of volgt… Ik ben verliefd op Ierland. Er is zoveel over dat land dat me aanspreekt.

Dus, mijn “nieuwe” achternaam moest wel Iers zijn. Wat is er beter dan een naam die geĆÆnspireerd is door mijn favoriete band (The Script –> Danny O’Donoghue)? O’Donoghue vond ik niet passen omdat O’ afkomstig is van: kind van. Ik ben geen dochter van een Donoghue dus vond ik niet dat ik O’Donoghue kon gebruiken. Dus daarom heb ik gekozen voor Donoghue.

Uiteraard had ik nog een voornaam nodig… Voor die voornaam had ik twee voorwaarden. Het moest een korte en krachtige naam worden en je mocht niet 100% zeker zijn of ik een man of een vrouw ben. Gewoon omdat dit de drempel nog lager legt en ik van mysterie hou. Ik wil zeker zijn dat mensen mijn werk op de juiste manier lezen en zich niet kunnen laten beĆÆnvloeden door mijn geslacht.

Uiteindelijk vond ik enkele opties maar Sam voelde juist. Het klonk ook goed met Donoghue en dat is uiteraard ook belangrijk :).

Wat denk jij? Heb ik een goede naam gekozen?

Zou jij ook onder een andere naam schrijven, en welke zou je dan kiezen?

Liefs,

handtekening Sam Donoghue

x

Dit artikel werd voor het laatst bijgewerkt op 04/05/2020

Een gedachte over “Het ontstaan van mijn schrijversnaam

Voeg uw reactie toe

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: