Boek 10 – Godijn publishing

Hoi allemaal

Vandaag krijgen jullie de eerste van twee post over hetzelfde onderwerp. In de eerste post vertel ik jullie meer over het event Boek10 en in de tweede post stel ik de 10 boeken (en de auteurs) aan jullie voor 🙂

Op Boek10 stelt Godijn Publishing 10 nieuwe boeken voor. Tien auteurs die een boek geschreven hebben, tien auteurs die samen naar deze dag hebben uitgekeken, tien boeken die samen het levenslicht zien.

Affiche Boek10 Godijn Publishing

Maar Boek10 is meer dan dat. Het is een goedgevulde dag waar je allerlei workshops en lezingen kan volgen. Ook kan je er een praatje maken met auteurs.

Het was voor mij de allereerste keer dat ik naar Boek10 ging en ook mijn eerste event waar ik op de gastenlijst stond (zo’n leuk gevoel). Ik wist dus niet super goed wat ik kon verwachten. Wat ik wel wist is dat de presentatie in handen was van Elly Godijn en Nienke Pool, daardoor had ik er vertrouwen in dat het een gezellige dag ging worden. Van een aantal schrijvers had ik ook de boektrailers al gezien, ik “kende” Oli Veyn die met haar eigen standje in de schrijversfoyer stond,… Kortom het beloofde een speciale middag te worden.

Laat me jullie eerst even een filmpje tonen van tijdens Boek10. Hierin stelt Godijn Publishing zichzelf en haar auteurs kort voor. (De slechtere kwaliteit ligt aan mij, niet aan hen.)

Zo, nu heb je een beetje een beeld van de boeken die Godijn Publishing heeft laten zien.

De workshops en lezingen waren niet helemaal mijn ding. Cecile Korevaar heeft zeker interessante dingen gezegd maar helaas niets dat ik nog niet wist. Cecile heeft me wel weten prikkelen voor haar boek ‘Wat jij niet weet’. De workshop ‘Hoe schrijf ik een haiku’ door Onno-Sven Tromp vond ik best okĂ© maar het is niet voor mij weggelegd. Ik heb niet meteen iets met een haiku en moet er veel te hard over nadenken. Het was wel heel fijn om te zien dat er mensen waren die er heel snel mee weg waren. De uitleg over de schrijversacademie ging voor mij helaas niet diep genoeg. Ik had liever wat meer informatie gehad over de inhoud van de lessen. De laatste workshop, ‘IngrediĂ«nten voor een goed verhaal’ door Buddy Tegenbosch, heb ik helaas gemist. Van wat ik in de foyer gehoord heb was het een hele goede workshop.

Waarom ik die workshop dan gemist heb?

Ik was te druk bezig met Garvin Pouw, auteur van ‘Schaduwkoningin’. Al een hele tijd trok zijn boek mijn aandacht. Nu hij ook nog eens in de foyer rondliep kon ik de gelegenheid niet aan mij voorbij laten gaan. Ik ben nu de trotse eigenaar van een gesigneerd exemplaar van Schaduwkoningin. De auteur nam uitgebreid de tijd om met mij te praten, iets wat ik enorm kan waarderen. Op die manier heb ik veel over deze aangename schrijver geleerd en kijk ik er nog meer naar uit om zijn boek te gaan lezen.

Na de lezingen en workshops was het tijd voor de kers op de taart, de voorstel van de 10 nieuwe boeken. In de post van morgen stel ik ze graag alle tien aan jullie voor en geef ik wat meer informatie over de tien auteurs.

Food with a viewOm de dag af te sluiten zijn we gaan eten in het aangrenzende Grand CafĂ© ’t HopGrand CafĂ© ’t Hop. Zoals jullie op de foto al kunnen zien gaat het over een fenomenale locatie, echt gewoon adembenemend.

Het personeel was extreem vriendelijk en behulpzaam. Ze hadden duidelijke afspraken gemaakt (qua organisatie) maar waren voor de rest enorm flexibel. Je ziet dat het team goed op elkaar ingespeeld is en er alles aan doet om je als klant een fijn gevoel te bezorgen.

Zelf heb ik een hamburger gegeten die echt super lekker was, hij zag er zo lekker uit dat ik zelfs vergeten ben om er een foto van te maken ;).

Een dag vol boeken en verhalen. Uiteraard ben ik niet met lege handen naar huis gegaan.

Aanwinsten Godijn PublishingDit zijn mijn nieuwe aanwinsten:

  • Schaduwkoningin – Garvin Pouw
  • Ordo Entia – Esmeralda van Belle (recensie exemplaar)
  • Jelena de onbekende held – Ronald van Assen
  • Maalstroom – Anja Maas
  • Aangenaam (verhalenbundel)

 

 

Zo, dat was het voor vandaag.

Heb jij al boeken van Godijn Publishing gelezen? Of was jij er ook bij op Boek10?

Tot morgen 🙂

Liefs,

Handtekening

x

2 gedachten over “Boek 10 – Godijn publishing

Voeg uw reactie toe

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: