Castlefest 2018

Castlefest2017-website-logo

Hoi allemaal

Vandaag wil ik jullie heel graag meer vertellen over mijn ervaring met Castlefest.

Al jaren droom ik er van om naar Castlefest te gaan, al jaren is dat er niet van gekomen. Dit jaar zag ik een advertentie op Instagram. Castlefest was nog op zoek naar vrijwilligers. Deze kans kon ik niet laten liggen dus ik schreef me meteen in. Bij het aanduiden van teams had ik het moeilijk. Waar wou ik terechtkomen? Zouden het mensen zijn die bij mij passen? Ik besloot er uiteindelijk een paar aan te duiden en “het lot” te laten beslissen.

Een paar dagen later kreeg ik het verlossende mailtje. Ik was gekozen en mocht als vrijwilliger mee naar Castlefest. In dat mailtje stond ook bij welk team ik terecht kwam: team Verkeer.

Het leek mij erg leuk om te helpen bij team Verkeer maar ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Daarom heb ik dan ook alle informatie ijverig afgedrukt. De coördinator stuurde mij een berichtje. Er is een facebook- en een whatsappgroep voor team Verkeer. Of ik daar wil aan deelnemen? Natuurlijk! Altijd fijn om de mensen al een beetje te leren kennen. Het eerste dat er opgemerkt werd in de whatsappgroep was het taalverschil, als voorbeeld werd het woord ‘poepen’ gebruikt. Meteen vlogen mopjes heen en weer, kortom de sfeer zat goed.

Goed voorbereid vertrok ik naar Lisse om op Castlefest te gaan werken. Natuurlijk was ik ook een beetje zenuwachtig. Het is tenslotte drie uur rijden, wat als het niet goed meevalt? Onderweg ging ik al een collega ophalen, op die manier kwam ik dus niet alleen aan en kende ik ook meteen iemand van mijn team. Ter plaatse kregen we een goede uitleg met heel wat voorbeelden zodat we wisten wat er van ons verwacht werd.

Het team is echt super en ik kan niet anders dan blij zijn dat ik bij Team Verkeer zit. De sfeer is top en het voelt echt alsof ik er een familie bij heb. Maar goed, genoeg over het vrijwilliger zijn 🙂

Castlefest is zoveel meer dan een festival gedragen door vrijwilligers. Je mag gerust zeggen dat Castlefest een levensstijl is. Iedereen is welkom op dit fantasy festival en dat stralen ze ook uit. Je kan gewoon komen kijken, deelnemen aan de sfeer of de sfeer worden. Hoe je dat doet of hoe net niet kies je helemaal zelf. Hier kan je echt jezelf zijn, ongeacht hoe “vreemd” sommigen dat op andere momenten ook vinden. Je hebt bands die het beste van zichzelf geven, bezoekers die mee de magie tot leven brengen, kraampjes waar je allerlei dingen kunt kopen,…

Beelden zeggen uiteraard meer dan woorden dus hier kan je de aftermovie van Castlefest 2017 vinden. Vergis je echter niet, er is veel meer te zien dan het filmpje laat zien.

Ondertussen zijn de inschrijvingen (van de vrijwilligers) voor Winter Castlefest al begonnen. Ik ben al ingeschreven en kijk er naar uit om opnieuw in deze magie te duiken. Al zal ik deze keer ook zeker meer tijd maken om van de geweldige bands te gaan genieten.

Was jij erbij op Castlefest? Of plan je om er ooit heen te gaan? Waarom juist wel/niet?

Tot snel

Liefs,

Handtekening

x

 

De foto’s en video zijn eigendom van Castlefest. 

 

 

4 gedachten over “Castlefest 2018

Voeg uw reactie toe

  1. Het festival-wereldje is echt enorm verslavend. Voor véél mensen is het echt thuiskomen. Ik ben erg blij dat jij je welkom wist. Het gaat waarschijnlijk niet héél lang duren of het wordt ook voor jou een hoge prioriteit. Je bent het type ervoor, en een belg waar we op het parkeerterrein blij van worden is ook altijd mooi meegenomen!

  2. ik kom al 12 jaar op castlefest, en sinds 4 jaar ben ik ook vrijwilliger.. het is verslavend… absoluut… net als de extra familie met allemaal mensen die apart of bijzonder te noemen zijn… ik niet minder!! de sfeer onderling, de ongedwongenheid , de lol, maar ook het willen werken om er een geweldig feest van te maken is zó tekenend…
    de spanning over het aanmelden en de eerste kennismaking herken ik best wel.. het is ook iedere keer weer afwachten bij wie je in een team komt… die sfeer die de vrijwilligers onderling al hebben is een spiegel voor de bezoekers… er is eigenlijk nooit gedoe tussen bezoekers… iedereen is chill… en ook dat maakt het zo’n heerlijk feest… van 4 dagen lang!!!

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: