International Catday

Hoi allemaal

Vandaag is het international catday. Na een week van “radiostilte” ben ik weer helemaal terug. Hoe het afgelopen week geweest is horen jullie nog in een volgende post šŸ™‚

International catday, dan moet ik toch echt even mijn eigen katten voorstellen. We hebben drie mooie katten: Milou, Bandiet en Belle.

Milou katIk begin met onze mooie kater: Milou. Milou komt uit een speciaal nest. Zijn mama was nog geen jaar en dus eigenlijk te jong om mama te worden. Een abortus mislukte en de kittens werden toch geboren.

Door de mislukte abortus was de melkproductie wel gestopt en moesten de kittens dus bijgevoerd worden. We (mijn zus en ik) gingen af en toe helpen met het verzorgen van de kittens. Uiteindelijk konden we onze ouders overtuigen om een van de kittens bij ons te nemen. Na de nodige tijd bij zijn mama kwam Milou bij ons wonen.

Milou was onze allereerste kat maar samen met hem hebben we alles geleerd.

Op dit moment is Milou al wat ouder (hij wordt 9) en kampt hij met wat gezondheidsproblemen (astma, hartruis). Milou is een buitenkat die echt geniet van de zon. Vroeger was hij een echte mensenkat, hij bleef veel bij ons en hield enorm veel van knuffelen. Nu knuffelt hij nog graag maar hij heeft ook meer vrijheid nodig.

Bandiet kattin catOnze tweede kat was een kattin: Bandiet. Zij is mijn kleine baby. Bandiet wordt 6 en is dus ook geen puber meer ;). Bandiet was in het begin een redelijk wilde kat. Daarom heb ik beslist om haar op mijn kamer op te voeden. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij enorm aan elkaar gehecht zijn.

Als ik een paar dagen weg ben dan zoekt ze mij (en loopt ze te “huilen”). Wanneer ik dan weer terug ben is ze super aanhankelijk en geeft mij enorm veel kusjes. Ja, Bandiet is echt mijn baby. Ik kan me geen leven meer zonder haar voorstellen.

 

Belle kattin adoptie adoptOnze derde kat was nog een kattin: Belle. Belle is ons adoptiekatje. Ik was vrijwilliger (veldwerk en gastgezin) op het moment dat Belle bij Zwerfkat in Nood binnenkwam. Belle komt van een camping waar er lieve mensen waren (die gaven de katten eten) maar ook slechte mensen (die schoten op de katten). Het was dus duidelijk dat de katten daar niet konden blijven.

Het heeft een hele tijd geduurd voor we het vertrouwen van Belle gewonnen hadden maar nu komt ze zelf echt om knuffels vragen. Het is echt prachtig om te zien hoe een kat van een bang zwervertje ontpopt tot een zelfzekere kat. Ja, ze is af en toe soms nog erg bang maar het is al een enorm verschil met hoe het in het begin was.

Dat zijn onze drie schatten.

Heb je zelf katten? Of andere huisdieren?

Tot snel

Liefs,

Handtekening

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: