DonoghueDonderdag: Muse Academy – Morgan Blade

Hoi allemaal

 

Vandaag een review die ik best moeilijk vind om met jullie te delen.

Velen kennen, net zoals ik, Meaghann Baeken (of Morgan Blade) als een zeer tof persoon en schrijfster. Nog nooit heb ik iets van haar gelezen, Muse Academy lag al een hele tijd op mij te wachten.

Nu heb ik het dus uit en wordt het tijd om die met jullie te delen.

 

Muse Academy Kabook Morgan Blade Meaghann BaekenImogen Parker is een doodnormale tiener, tot ze een mysterieuze brief uit het buitenland ontvangt. Ze is toegelaten tot een kunstschool waar niemand ooit van gehoord heet. Imogen kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en vertrekt naar Muse Academy, op het Griekse eiland Helikon. Al snel raakt ze bevriend met enkele creatieve figuren: de origamiprinses Kaida, de muzikale tweeling Aeon en Milo, danseres Lexi, de gestoorde uitvinder Drake, Cera die de ‘fashion’ in fashionista stopt, de sympathieke DJ Damian en Harper, de acteur in spé. De negen ontdekken al snel het magische mysterie dat rondom de school hangt. Imogen wordt meegesleurd in een avontuur vol eeuwenoude magie. Wanneer een paar weken later het eiland wordt opgeschrikt door een aanval van de wraakzuchtige sirenen, dreigt de ondergang voor Muse Academy. Gelukkig zijn Imogen en haar vrienden er. Ze blijken over bijzondere vaardigheden te beschikken, die ze hard nodig hebben om de Sirenen te verslaan. De race tegen de klok begint…

Muse Academy en het geheim van Helikon is het spannende en bijzondere eerste deel in de serie Muse Academy. Een magische wereld waarin de Griekse mythologie tot leven komt.

 

Toen ik dit las was ik verkocht. Het is zo’n achterflap die je weet te betoveren, aanspoort om het boek te kopen. Helaas was ik niet zo tevreden van het boek als ik gehoopt had. Omdat ik weet hoeveel werk er in een boek kruipt wil ik dan ook goed uitleggen waarom niet. Als je het ook al gelezen hebt staat het je helemaal vrij om mij tegen te spreken.

 

Het begint voor mij eigenlijk al meteen bij het begin. Voor mij gaat het hoofdpersonage te gemakkelijk om met een vreemde brief die verschijnt. Oké ja, we hopen misschien allemaal wel op een geheimzinnige brief (dank je wel J.K. Rowling) maar toch denk ik dat we anders zouden reageren als het echt zo ver komt. De band die Imogen met haar familie heeft voelt niet sterk en dat blijf ik het hele boek denken. Ik weet uiteraard niet of dit iets is wat Meaghann met opzet gedaan heeft.

De Griekse mythologie heeft bij mij ook altijd een speciaal plekje. Het is boeiend, magisch en het prikkelt de hele tijd doordat de Goden ook “menselijk” zijn. Daarom heb ik dit boek ook gekocht, het triggerde mij.

Het algemene gevoel dat ik bij dit boek krijg is dat Meaghann een heel goed idee had/heeft maar dat niemand haar echt geholpen heeft om van de ruwe basis een prachtige diamant te maken. Dit verhaal heeft zoveel potentie! Net daarom baal ik zo dat ik deze recensie “moet” schrijven… Er zit een goed verhaal in! Ik moest alleen teveel mijn best doen om het te zoeken…

Wat me dan weer wel verbaasde is dat ik helemaal op het einde wel wil weten hoe het nu verder zal gaan met de vrienden. Dat wilt zeggen dat Meaghann me toch meer heeft kunnen bereiken dan ik zelf door had.

Dus ja, ik zal het vervolg lezen. Zal ik het boek aanraden? Nee, dat niet.

Stoort het je niet dat het allemaal best “makkelijk” loopt? Dan kan je zeker enorm genieten van dit boek.

 

Heb jij dit boek al gelezen? Heb je zelf al eens een blog of een recensie geschreven waarvan je het moeilijk vond om hem te delen?

Tot zondag lieverds, dan heb ik weer leuk nieuws 😊

 

Liefs,

 

Handtekening

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: