Doornroosje: de musical

Hoi allemaal

Vandaag vertel ik jullie meer over ‘Doornroosje’ van Deep Bridge.

Deze musical ben ik, zoals sommigen van jullie al weten, twee keer gaan zien. Dit omdat er dingen anders zouden zijn en ik dus enorm benieuwd was.

Iedereen kent het verhaal van Doornroosje wel, voor de zekerheid geef ik een kleine samenvatting 😉

 

Doornroosje de musical deepbridgeDe koning en de koningin willen al lang een kindje maar het lukt maar niet. Wanneer het eindelijk lukt krijgen ze een prachtig dochtertje: Doornroosje. De goede fee is haar meter en heeft drie wensen voor het kleine kind klaar. Tijdens het uitspreken van de wensen stormt de slechte fee binnen. Ze is misnoegd dat ze niet werd uitgenodigd en spreekt een vloek uit over Doornroosje. Op haar 18de verjaardag zal ze zich prikken aan een spinnewiel en sterven. De goede fee gebruikt haar laatste wens om de vloek te verzachten, Doornroosje zal niet sterven maar wel 100 jaar slapen. Ze moet dan wakker gekust worden door haar ware liefde.

Wat ik enorm fijn vind aan Deep Bridge is dat zij steeds een draai geven aan klassieke verhalen/sprookjes zonder dat ze aan kracht verliezen. Sterker nog, ze maken ze sterker. In deze musical steken ze verwijzingen naar onze Koning, de #metoo-affaire wordt vermeld, de prinses heeft een eigen karakter,… Meer ga ik niet verklappen. Oké, misschien toch nog één ding… Titus en Fien!

Titus en Fien Doornroosje De musical Deep BridgeTitus en Fien zijn de slechterikken in het verhaal. Nu ja, Fien is de slechte fee en Titus is haar nogal domme echtgenoot. Deze twee zorgen voor een enorme komische noot in de hele musical. Zoals elke keer zie je dat ze van Deep Bridge de ruimte krijgen om te improviseren. Dit zorgt ervoor dat de acteurs ten volle van hun rol kunnen genieten (en het publiek ook). De grappen die ze maken zijn op het niveau van volwassenen maar zo gebracht dat kinderen niet begrijpen wat er aan de hand is. Dit maakt het echt heerlijk. Uiteraard geven Titus en Fien ook aandacht aan de kinderen en betrekken ze hen bij de “slaapvloek”. Voor de kinderen is dit best wel een interactieve musical.

Deep Bridge beschikt over enorm getalenteerde acteurs. Iedere musical opnieuw verbazen ze je met acteurs die je al eerder zag of “nieuwe” acteurs. Ook het ensemble is elke keer weer de moeite om naar te kijken. Om de hele cast eens goed te bekijken kan je hier klikken. In deze post ga ik vooral dieper in op de rol van Doornroosje, waarom ik dat doe zie je zo.

Tinne-OltmansToen de eerste voorstellingen begonnen was de prinses van dienst Tinne Oltmans. De jeugd kent haar vooral van haar rol in Ghostrockers. Als je meer over Tinne wilt lezen kan dat hier.

Dat Tinne kon acteren, zingen en dansen wist ik al, ik heb namelijk heel wat afleveringen van de Ghostrockers gezien. Toch was ik benieuwd hoe ze het als prinses zou doen. Een prinses zijn is toch iets helemaal anders dan een rockchick. Meteen bij haar opkomst op het podium wist ik dat het goed zat. Tinne straalt als Doornroosje. Ze zegt zelf dat ze graag eens een prinses wou zijn en dat zie je. Het plaatje lijkt volledig te kloppen, Doornroosje komt tot leven. De liedjes, de mopjes, het verliefd worden,… alles speelt ze met plezier.

Tinne heeft een enorm druk programma dus toen Deep Bridge deze succesvolle musical ging verlengen kwamen er wat castwijzigingen. De rol van Doornroosje zou afwisselend gespeeld worden door Tinne Oltmans en door Helle Vanderheyden.

Een reden om de musical opnieuw te gaan bekijken 🙂

Bij deze reeks voorstellingen heeft Deep Bridge ook gekozen voor een ander ensemble. Ze konden rekenen op de talenten van Fabric Magic. Maar goed, ik ging het over Helle hebben 😉

Helle-VanderheydenHelle Vanderheyden is bij het jonge publiek bekend als prinses bij Prinsessia. Bij het volwassen publiek is ze oa bekend van De Kotmadam. Zelf had ik Helle nog nooit zien spelen als prinses dus ik was erg benieuwd. Na het zien van Tinne als Doornroosje vroeg ik mij af of ze hetzelfde zou spelen of net helemaal anders. Helle deed iets in het midden. De kracht van Doornroosje is bij beide dames gelijk maar ze vullen het net iets anders in. Persoonlijk vind ik de chemie tussen Thomas Van Goethem (de prins) en Helle net iets sterker. Ik kan niet goed uitleggen waarom ik dat vind maar het past voor mij nog net iets beter dan bij Tinne, al vond ik die chemie ook enorm mooi toen ik het zag.

De laatste voorstelling die ik ging bekijken was in principe de laatste. Toch had Deep Bridge nog een mooie verrassing in petto: verlengingen. Dit keer zijn het niet zomaar verlengingen. Nee, Doornroosje zal door het land trekken en dus spelen in verschillende zalen. Meer informatie kan je terugvinden op de site van Deep Bridge. Heel wat acteurs hebben al een druk programma, zo ook de goede fee: Line Ellegiers. Zij mag deel uitmaken van de productie 40-45 en zal dus niet mee rondreizen met Doornroosje. Haar rol wordt vanaf nu overgenomen door Helle Vanderheyden. Mocht je dus in een theater in de buurt gaan kijken dan zie je zowel Tinne als Helle aan het werk.

Mocht je deze zondag toevallig in de buurt van Antwerpen zijn neem dan zeker eens een kijkje op de cultuurmarkt. Daar kan je oa Deep Bridge terugvinden. Alle productiehuizen stellen er hun komende producties voor met ook verschillende optredens. Het programma kan je hier terug vinden.

Ben jij onlangs een musical gaan kijken? Welke musical zou je nog graag zien?

Tot snel

Liefs,

Handtekening

x

 

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: