Recensie: één waarheid – Nadine Swagerman

Hoi allemaal

Met dank aan uitgeverij Kluitman mocht ik dit boek van Nadine Swagerman lezen.

Eén waarheid Nadine SwagermanAls Laura’s ouders door een misdrijf om het leven komen, stort haar leven volledig in. Welke gek doet in hemelsnaam zoiets verschrikkelijks? De vragen en de eenzaamheid maken Laura kapot. Ze belandt in een kliniek met mensen die er nog erger aan toe zijn dan zij. Niemand lijkt te begrijpen hoe ze zich voelt, behalve Joritt.

Er wordt een nieuw meisje binnengebracht in de kliniek waar Joritt stage loopt, en hij is meteen onder de indruk. Ze is anders dan de rest. Leuker. Wat doet dit meisje op deze plek? Als hij hoort wat haar is overkomen, wil hij maar één ding: weten wie deze gruweldaad op zijn geweten heeft. Hij gaat op onderzoek uit en langzaam komt hij achter de waarheid.

Maar is dit wel een waarheid die ze willen weten?

De cover trok meteen mijn aandacht. De waarheid vind ik een enorm interessant gegeven. Het feit dat er hier zo de nadruk ligt op één vind ik intrigerend. De cover is redelijk donker maar wanneer je de achterflap leest vind ik dat heel goed passen.

Nadine Swagerman heeft ongelooflijk sterke karakters neergezet. Laura sloop meteen in mijn hart, ik had medelijden met haar en had de hoop dat we snel zouden weten wie de dader was. Samen met haar beleef je vrolijke maar ook enorm zware momenten. Zowel bij haar “thuis” als in de kliniek.

Jorrit is een moedige jonge kerel die Laura wilt helpen. Zijn onmacht is met momenten zo sterk neergezet dat je het echt kan voelen. Je wilt hem helpen zoeken naar de waarheid.

Dit boek is zo’n boek waar je niet teveel over wilt vertellen. Niet omdat het niet goed was, nee in tegendeel. Juist omdat het zo geweldig is! Als je over dit boek teveel prijs geeft dan blijft het niet zo sterk als dat het nu is. Het einde heeft me echt dagen in de ban gehouden. Hoe kan het dat het zo liep en dat ik het niet zag? Is het wel zo gelopen? De twijfel die Nadine bij je kan zaaien bewijst dat haar verhaal én haar karakters echt werken. De psychologische kant zit dus niet enkel in het verhaal maar zeker ook in de lezer zelf, heerlijk!

Dit is een boek dat ik zeker nog vaak ga aanraden.

Heb jij hem al gelezen? Wat vond je ervan?

Tot snel

Liefs,

Handtekening

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: