Recensie: Flashdance The Musical

Flashdance The musical Kursaal Oostende

Hoi allemaal

Dinsdag 24 juli was het zover…

Ik ging voor de allereerste keer ooit naar een première 🙂 Nope, niet als genodigde maar dat kon de pret niet drukken :p

Flashdance the musical, iedereen kent het historische “watermoment” en heel veel mensen kennen het hele verhaal. De hoeveelheid en de intensiteit van de dans spraken mij vooral aan, waardoor ik dus een ticket kocht.

Ken je het nog niet? Neem dan hier een kijkje voor de trailer.

Flashdance the musical is een internationale productie die halt houdt in België. Om precies te zijn in het Kursaal in Oostende. Het was voor mij de tweede keer dat ik een voorstelling in het Kursaal zou zien. De vorige keer was lang geleden dus ik was meteen betoverd door het gebouw.

De mooie roze loper heet je van harte welkom, net als het vriendelijke personeel. Het grote doek met de iconische foto brengen je meteen in de juiste sfeer.

Ondanks de hitte was het binnen goed te doen, het Kursaal had zich duidelijk goed voorbereid en de airco hard laten werken.

Maar goed, genoeg over de zaal, het gaat natuurlijk over de show. Flashdance the musical is een enorm groot feest. De muziek sleept je mee het verhaal in. Elke dans wordt tot in de perfectie uitgevoerd, je hebt geweldige lifts,… Kortom eigenlijk heb je ogen tekort. De magie tussen de hoofdrolspelers spat van het podium. Het feit dat ze allebei ook nog eens knap zijn helpt natuurlijk ook ;). De hele tijd kijk je je ogen uit maar ook je oren worden beloond. Wat een prachtige stemmen! Wat een kunst om te blijven zingen terwijl je zo staat te dansen. Ja, echt ongelooflijk. Die energie blijft overigens de hele tijd aanwezig. De hele eerste helft maar ook de tweede helft. Geen enkel moment verzwakt de energie, bij niemand. Tijdens het applaus gingen ze nog meer los waarbij ik me echt begon af te vragen hoe ze nog zoveel energie konden hebben. Heerlijk! Echt geweldig om naar te kijken. Als je mij vraagt of ik niets aan te merken heb dan wil ik gerust dit zeggen: 1 dingetje maar. De acteurs, of moet ik zeggen sterren, zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat je kan zien wanneer er een lift zit aan te komen (handen staan al klaar). Maar dat is echt muggenziften want het stoorde me helemaal niet. Toch is dat het enige minpuntje dat ik kan geven, eerlijk waar.

Wat ook leuk is om te weten is dat de muziek helemaal live gespeeld wordt. Dat klinkt ZO goed!

Als Belg mogen, nee moeten, we ook enorm trots zijn. “Onze” Ann Van Den Broeck heeft een gastrol te pakken. Ik wist al dat ze een goede musicalactrice was maar ze hoort echt in deze groep, op dit niveau thuis. Je ziet ook dat deze familie haar helemaal geaccepteerd heeft.

Flashdance The musical is echt een aanrader, tot 5/8/2018 heb je nog de kans om hem in Oostende te zien. Daarna trekken ze verder door Europa en zul je dus verder moeten reizen.

Mijn avond was alvast compleet met deze prachtige musical.

Onderaan zet ik alvast de cast even voor je op een rijtje :).

Heb jij deze musical gezien? Of een andere musical die de moeite waard was?

Tot snel

Liefs,

Handtekening

x

 

Cast

Alex Owens –> Joanne Clifton

Nick Hurley –> Ben Adams

Gloria –> Hollie-Ann Lowe

Louise –> Sasha Latoya

Andy –> Rhodri Watkins

Joe –> Alex Christian

Kiki –> Sia Dauda

Tess –> Demmileigh Foster

Jimmy –> Colin Kiyani

Hannah –> Ann Van Den Broeck

Harry/Directeur –> Jack Chissick

CC –> Matt Concannon

On-stage swing –> Emily Kenwright

On-stage swing –> Simeon Beckett

On-stage swing –> Verity Jones

On-stage swing –> Ross Meagrow

Off-stage swing/ dance captain/ assistant choreograaf –> Garry Lee Netley

Off-stage walking doublure/ swing –> Amelia-Rose Fielding

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: