Recensie: Het geheugenboek – Lara Avery

Hoi allemaal

Ik ontving een leesexemplaar van ‘Het geheugenboek’ door Lara Avery. En ik heb het uit… Mijn recensie is niet lang maar laat dat je niet misleiden, ik ben verliefd geworden.

Hier zit ik dan… Tranen rollen over mijn wangen terwijl ik dit boek weg leg. Het heeft me slechts enkele uren gekost om dit prachtig verhaal uit te lezen.

In het begin laat Lara Avery je rustig wennen aan deze, best wel aparte, schrijfstijl. Samantha, het hoofdpersonage, schrijft dit boek aan haar toekomstige zelf omdat ze alles wilt onthouden. Door een ziekte verliest ze namelijk haar geheugen.

Het duurt niet lang voor ik het gevoel heb dat de lezer de toekomstige Sam is. Hierdoor leest het verhaal nog vlotter weg.

Lara slaagt er in om de gedachtegang van Samantha perfect weer te geven. Ik was het niet altijd met Samantha eens maar ik begreep wel waar haar gevoel of beslissing vandaan kwam.

Zonder iets te verklappen wil ik het toch ook even over het einde hebben. Wanneer een boek zo mooi opgebouwd is ben ik altijd bang dat het einde voorspelbaar zal zijn of, nog erger, dat je het gevoel het dat het einde er NU moest komen… Gelukkig was dit beide niet het geval. Ja, je kan een deel van het einde inschatten maar de manier waarop het geschreven werd is gewoon schitterend.

Ik heb met dit boek gelachen en gehuild maar 1 ding staat vast. Het krijgt een ereplek in mijn boekenkast.

Tot snel

Liefs,

handtekening Sam Donoghue

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: