Recensie: Koninginnen – Kendare Blake

Hoi allemaal

Dankzij Harper Collins mocht ik Koninginnen van Kendare Blake lezen.

Koninginnen Kendare Blake Harper Collins

Drie koninklijke zusjes, maar op de troon is maar plaats voor één koningin…

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht. Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik. Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

De cover van dit boek vind ik in een woord prachtig. Het wit steekt heel mooi af tegen de kroon. Als je goed kijkt/zoekt kan je ook van elke koningin een element in de kroon terugvinden. Je voelt dat er verschillende elementen aanwezig zullen zijn. Ik vind het een sterke cover omdat ze veel vertellen met weinig beeldmateriaal.

De achterflap had meteen mijn interesse gewekt. Het klinkt een beetje als heel wat andere young adults en tegelijkertijd helemaal niet. Persoonlijk kan ik namelijk niet meteen een verhaal bedenken waarin 3 zussen elkaar moeten vermoorden om de troon te kunnen bestijgen. Wel doet het mij een beetje aan Game of Thrones denken maar dat hoeft absoluut geen nadeel te zijn. (Stiekem ben ik daar wel fan van)

Op de achterflap krijg je meteen een klein voorproefje van de drie koningingen. Persoonlijk heb ik het gevoel dat Arsinoe de “underdog” gaat zijn. Het lijkt wel alsof de auteur wilt dat we haar minder interessant vinden. Net daarom sprak ze mij meteen aan.

Tijdens het lezen heb ik in het begin wel gedacht aan opgeven. Ieder hoofdstuk wordt geschreven vanuit één koningin. Dat zorgt dat je meteen sympathie krijgt voor ieder koningin maar ook dat het verhaal redelijk traag begint en daar had ik het persoonlijk wel moeilijk mee.

Toch ben ik erg blij dat ik het helemaal heb gelezen. Het verhaal zit goed in elkaar. De personages worden mooi neergezet en groeien elk op hun eigen specifieke manier. Kendare Blake is er in geslaagd om ieder personage een uitgesproken én eigen karakter te geven. Naarmate het boek vordert kan je steeds beter inschatten welke beslissing een personage zal nemen omdat je ze echt lijkt te kennen.

Mijn lievelingskoningin blijft toch echt wel Arsinoe, daarna Mirabella. Persoonlijk heb ik het minste binding met Katherine. Dat is eigenlijk ook net het leuke aan deze triologie, iedere lezer kan zelf een favoriete koningin “kiezen”.  Wat vind ik nu zo leuk aan Arsinoe? Hoe leg ik dat uit zonder veel weg te geven? Goh, laat ons zeggen dat Arsinoe redelijk dicht bij mij ligt qua karakter. Ze hecht veel waarde aan vriendschappen. Ondanks dat men haar in een keurslijfje probeert te dwingen doet zij haar uiterste best om trouw aan zichzelf te blijven. Of haar dat lukt zul je moeten lezen.

Ik ben zelf erg benieuwd hoe het verhaal zal verder zal gaan in de vervolgen.

Je hoort het al, ondanks het tragere begin heeft Kendare Blake mij helemaal kunnen overtuigen. Als het volgende deel er is zal ik het dan ook heel snel lezen.

 

Uitgegeven bij Harper Collins Young Adult

Deel 1 van de Three Dark Crowns-serie

ISBN 978-94-027-0169-2

Tot snel

Liefs,

Handtekening

x

2 gedachten over “Recensie: Koninginnen – Kendare Blake

Voeg uw reactie toe

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: