Recensie: The Legend of Korra: seizoen 2

Hoi allemaal

Zoals beloofd is hier mijn recensie over seizoen 2. Ik zie nu pas dat ik eigenlijk niets over de inhoud vertelde in mijn recensie over seizoen 1. Dat ga ik voor seizoen 2 wel doen, al probeer ik spoilers te vermijden.

Het eerste dat ik wil zeggen over dit seizoen is dat het ook echt niet voor kinderen gemaakt is. Ik kan er niet om heen maar ik zou mijn neefjes echt niet laten kijken. Misschien ben ik nu wat ouderwets, laat me dat gerust weten 🙂

Deze foto is van Nickelodeon.

Ieder seizoen beschrijft een boek. Het tweede boek heet “Spirits”. Zoals je al kan raden is dus het spirituele seizoen.

Dat spirituele zit in iedere aflevering en gaat verder dan de hoofdlijn. Je voelt dat ieder personage, Korra in het bijzonder, in het reine moeten komen met hun spirituele zelf. Die reis is bijna magisch en het is heerlijk om die mee te maken.

Ik vind dit seizoen nog sterker dan het eerste. De personages blijven een persoonlijke groei doormaken maar hun leven komt ook steeds meer samen. Het grootste (en eigenlijk enige) nadeel voor mij in dit seizoen is dat er heel wat afleveringen zijn waarin de hoofdpersonages niet samen zijn. Het is perfect logisch maar ik vind het jammer. Ik mis in die afleveringen de dynamiek die deze vrienden hebben opgebouwd.

Het verloop van de relaties was me dan weer wel meteen duidelijk. Ja, het is voorspelbaar maar niet op de slechte manier. Je wilt het zelf ook.

Een heel erg leuk deel van dit seizoen is dat je het verhaal van de allereerste Avatar leert kennen. Dit vind ik ZO magisch en mooi gebracht. De tekenstijl is ook echt aangepast wat het nog mooier maakt.

De eindbattle is enorm sterk. Je voelt de pijn van Korra wanneer het echt verschrikkelijk mis gaat. Om spoilers te vermijden ga ik niet vertellen wat er fout liep maar ik zat zwaar te vloeken. Dit had ik echt niet zien aankomen. De manier waarop ieder personage met dit verlies omgaat is ook echt mooi en typisch hen.

Ik kan nu al niet wachten op het derde seizoen. De eerstvolgende dag dat mijn vriend en ik samen vrij zijn gaan we die zeker kijken.

Heb jij dit seizoen gezien? Wat vond jij ervan?

Tot volgende week.

Liefs,

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: