Het begin van een weekend in Lissabon

Ola

Dat is Portugees voor ‘Hallo’ 😉

Deze blogpost gaat uit meerdere delen bestaan omdat ik veel te vertellen heb.

16 januari

Vandaag is het eindelijk zover. Ik mag stoppen met aftellen. Morgen zie ik eindelijk mijn vriend weer.

Het was echt zo’n lange maand… ik kan nog steeds niet geloven dat we elkaar nog zagen op 9 december. Het voelt zoveel langer geleden. Gelukkig is dat nu voorbij.

Mijn broer brengt me naar de luchthaven van Eindhoven. Ik blijf daar overnachten zodat ik morgen niet super vroeg moet opstaan.

Door mijn schuld, omdat ik de kiss en ride niet zag, stonden we ergens waar we niet mochten. Uiteraard kwam de politie er meteen aan. Door beleefd te blijven en mij te excuseren ben ik er met een berisping vanaf gekomen. 🙈 Volgende keer beter opletten én op voorhand parking zoeken.

Tulip Inn Eindhoven is echt midden in de terminal. Het voelt onwerkelijk dat ik ga slapen in een luchthaven.

Ik krijg de key card van mijn kamer: 621.

Vanuit mijn kamer kan ik een deel van de “taxibaan” zien. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat ik geen last ga hebben van de vliegtuigen. Net op het moment dat ik de gordijnen wil sluiten komt er een vliegtuig aan. Vol bewondering kijk ik hoe het landt. Niets… ik hoor helemaal niets.

Kamer Tulip Inn Eindhoven
Badkamer tulip inn Eindhoven

De kamer is geen grote luxe maar je hebt wel alles wat je nodig hebt. Voor deze prijs* had ik zeker niet meer dan dit verwacht, in tegendeel.

17 januari

Na een rustige maar korte nacht is het tijd voor het ontbijt. Ik maak me eerst helemaal klaar zodat ik exact weet hoeveel tijd ik heb voor te eten.

De zenuwen gieren door mijn lichaam terwijl ik naar de mensen in de terminal kijk. Het ontbijtbuffet is echt wel uitgebreid. Iedereen kan hier naar hartelust eten. Koude en warme dranken, fruit, beleg, verschillende soorten brood, eieren, spek, cornflakes, granola,… Een goed gevuld buffet en een goed gevulde buik 😋

Uiteindelijk lukt het mij toch om, terwijl ik boven de terminal geslapen heb, nipt aan te komen bij de bagagedrop. Ryanair heeft in Eindhoven de mogelijkheid om zelf je bagage in te checken. Echt super handig. De bagage is vertrokken, nu ik nog. De controle en check-in gaan gelukkig heel vlot. Voor ik het weet zit ik op het vliegtuig.

Vliegtuig ryanair

De vlucht ging echt goed. Behalve de landing… Het voelde alsof we op dezelfde plaats bleven hangen. Meerdere mensen begonnen met grote ogen rond te kijken. De piloot beantwoorde onze ongestelde vragen.

We hingen inderdaad boven Lissabon, we konden nog niet landen. Er hing veel mist, vooral op de luchthaven, waardoor het gevaarlijk zou zijn om te landen. Over een kwartier zou hij een update geven.

De update bestond uit het feit dat het weer op de grond nog niet beter was en dat we nog 15 minuten zouden wachten. Een paar rijen verder vroeg iemand aan de stewardess wat er zou gebeuren als we niet zouden kunnen landen. Landen op een andere luchthaven en van daar kijken hoe we in Lissabon zouden geraken was het antwoord. Nee, dit kon je niet menen… zo dichtbij en nog zover weg… ondertussen kon ik alleen maar hopen dat op de grond deze communicatie ook gedeeld werd zodat mijn vriend niet ongerust moest zijn.

Na 45minuten in cirkels boven Lissabon vliegen liet de piloot weten dat de situatie op de grond licht verbeterd was en dat we de landing gingen inzetten. Achteraf gezien is het logisch dat het een landing werd met turbulentie en korte draaien… Toegegeven, ik was best bang dat het mis zou gaan.

Het was duidelijk dat het grondpersoneel op ons stond te wachten. We werden nog net niet letterlijk op de bussen geduwd die klaarstonden om ons naar de terminal te brengen. De bagage was er ook vrij snel. Opgelucht ging ik door de exit.

Meteen zag ik mijn vriend staan. Mijn hart maakte een sprongetje en ik kreeg de glimlach niet van mijn gezicht. Deze eerste knuffel, na een maand, is goud waard.

Lissabon, ik hou nu al van je.

Tot snel

Liefs

Handtekening Sam Donoghue

X

* Ik heb pas de avond ervoor geboekt via hotelspecials voor €70 incl. ontbijt

Deze blogpost is op eigen initiatief geschreven, er is dus geen sprake van een samenwerking. Nergens ontving ik een vergoeding of beloning om deze blogpost te schrijven. Voor vragen of meer info mag je mij altijd sturen.

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: