Filmbespreking: Midnight Sun

Opgelet! Deze filmbespreking bevat spoilers!

Hi allemaal

De eerste filmbespreking van Jolien hier op Samsbibliotheek. Je zal het misschien wel merken naar het was een bespreking die ze schreef voor school 🙂

Regisseur:   Scott Speer Jaar: 2018 Genre: drama & romantiek

IMDb-score: 6,6/10 Mijn score: 7/10

Cast:  Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob riggle, …

Verhaallijn:

Katie is een 17-jarige die binnen de deuren moet blijven wegens een zeldzame ziekte. De geringste blootstelling aan het zonlicht kan namelijk haar dood betekenen. Een normaal leven zit er voor haar niet in, tot ze Charlie ontmoet. Zij treden een romantische zomer tegemoet, waar zij enkel ’s nachts of binnenshuis van kunnen genieten. De vader van Katie is een barmhartige man die er alles voor doet om zijn dochter een goed leven te schenken.

Mijn gedachten en commentaren:

Deze film vertelt het verhaal over een ziekte (ze kan niet tegen zonlicht) waarmee niemand wilt leven. Het is heel sterk hoe ze haar ondersteunen om zo’n fijn mogelijk leven te hebben. Dit is een heel moeilijke taak voor familie en vrienden. Het meisje heeft een obsessie op een jongen die ze niet kent. Ze ziet hem iedere dag door haar raam. ’s Avonds kan ze wel naar buiten en leert ze hem kennen. Het is heel voorspelbaar dat zij met die jongen gaat. Ze verbergt haar ziekte voor hem maar hij komt er toch achter. Samen bouwen ze een leven op. Het meisje komt op het einde te veel in de zon waardoor ze erg aftakelt. Op het einde van het verhaal sterft ze toch. Het hele rouwproces laten ze ook nog zien. Dit is heel mooi weergegeven. Je wordt er zelf heel stil van en bent dankbaar voor het leven dat je lijdt. Deze film is zeker een aanrader voor iedereen die van tienerromantiek houdt. Het is een film voor jong en oud. Op zich is het wel een heftig verhaal maar door de kracht die ze erin steken blijft het wel haalbaar. Ik wens jullie veel plezier met het kijken van deze film.

Mijn favoriete personage is de jongen. Hij is zo sterk en lief. Dit omdat hij er altijd voor haar is. Hij geeft haar de beste tijden die ze kan hebben. Ondanks dat ze zo ziek is beleeft ze door hem het leven dat iedere tiener beleeft.

Patrick Schwarzenegger is een zalige acteur die zijn emoties zo mooi weet neer te zetten op het scherm. Ook is hij knap om naar te kijken dus dat maakt het eens zo leuk, hierdoor kan je echt inbeelden dat je zo’n leuke momenten met hem wilt beleven.

Hebben jullie deze film al gezien? Wat vonden jullie ervan?

Liefs, Jolien

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: