Recensie: Nieuwe maan – Sarah Crossan

Hoi allemaal

Tijd voor de tweede post van vandaag. In de eerste kon je de recensie van Pairi Daiza zien.

In deze post geef ik jullie een boekrecensie 🙂

Nieuwe Maan Sarah CrossanMet dank aan Pepperbooks mocht ik ‘Nieuwe maan’ van Sarah Crossan lezen. Het was super om te zien dat het boek ook nog eens een handtekening instond. De cover van ‘Nieuwe maan’ sprak mij meteen aan. Het is een redelijk donkere cover maar net dat trekt mijn aandacht. Daardoor zie je de details heel mooi, de nieuwe maan is uitgesneden wat echt een leuke touch is.

Ze denken dat ik iemand iets heb aangedaan. Maar dat is niet waar. Onthoud dat goed, oké? Ik meen het. Onthoud dat goed. Want mensen gaan leugens vertellen. En ik wil dat jij de waarheid weet.

Joe heeft zijn broer al tien jaar niet gezien. De reden daarvoor is gruwelijk: Ed wacht zijn doodstraf af in een gevangenis in Texas, mijlenver van Joe en de rest van hun disfunctionele gezin. Wanneer de executiedatum vastgesteld wordt, is Joe vastbesloten om zijn broer nog een laatste keer te ontmoeten. Zonder geld of back-up vertrekt hij naar Texas. Maar terwijl het aftellen begint, ontstaat er ook nieuwe hoop.

Sarah Crossan heeft dit boek op een redelijk speciale manier geschreven. De hoofdstukken zijn helemaal anders geschreven dan je in veel boeken ziet. Dat geeft meteen een sfeer aan het verhaal en maakt duidelijk wat voor een persoon Joe is.

Samen met Joe ga je op weg naar Amerika, leert zijn broer kennen en komt in aanraking met zijn advocaat. Net als Joe begin je te hopen. Hoe het afloopt ga ik uiteraard niet vertellen maar ik kan wel zeggen dat het indruk gemaakt heeft.

Dit boek heeft al heel wat prijzen gewonnen en dat is helemaal terecht. Het gaat tenslotte over een thema waar niet vaak over geschreven wordt. Laat staan dat het geschreven wordt vanuit een kind, voor kinderen/young adults.

Je hoort het al, ik vind dit boek echt een aanrader. Het leert je heel wat levenslessen Ă©n het leest ook vlot weg.

 

Heb jij dit boek al gelezen? Ben je van plan om het te lezen?

 

Tot snel

Liefs,

Handtekening

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: