Saint Patrick’s Day

Hoi

Ik weet dat het al vrij laat is maar ik wil jullie toch een geweldige Saint Patrick’s Day wensen.

Hebben jullie (of iemand die jullie kennen) het gevierd? Laat me weten wat jullie gedaan hebben 🙂

Ik heb het dit jaar niet echt gevierd maar je kon wel de Ierse vlag in mijn auto zien liggen 😉  Volgend jaar wil ik toch proberen om het wat meer te vieren.

Om Saint Patrick’s Day te vieren geef ik jullie een kortverhaal of eerder een one shot met Saint Patrick’s Day in de hoofdrol 🙂

Ik weet niet of dit stuk zijn weg gaat vinden naar mijn boek maar dat zien we nog wel 😉

Laat me weten wat jullie er van denken 🙂

Ik kan niet wachten om jullie reacties te horen :p

Liefs,

handtekening Sam Donoghue

x

Aedan kijkt uit het raam. De zonsopgang is prachtig. Een diepe zucht verlaat zijn mond. De deur gaat zacht open maar hij beslist om niet te kijken. Vandaag heeft hij er geen zin in, vandaag niet. De voetstappen komen dichterbij, zijn stil zwijgen jaagt haar niet weg. Dat doet het nooit. Aedan is ook niet zeker of hij dat wel wil.

“Aedan?”, vraagt ze met haar zachte stem. Nog steeds zwijgt hij. Hij voelt hoe Kayla naast hem komt staan en probeert te ontdekken waar hij zo naar kijkt. “Aedan, wat is er aan de hand?” Met een diepe zucht besluit hij om toch maar antwoord te geven. “Het is… Gewoon… Het is 17 maart vandaag.” Vol onbegrip haalt Kayla haar schouders op.

“Dus?” “In… mijn wereld”, zegt hij aarzelend, “is 17 maart een belangrijke feestdag. Toch zeker in Ierland.” Nu knikt Kayla.

“Ik begrijp het. Je mist thuis.” Aedan wil in de verdediging gaan, maar herpakt zich. “Ja.”, zegt hij en meteen voelt hij zich schuldig.

“Dat is normaal. Alles is hier ook nieuw voor jou. Ik ben zo terug”, en met die woorden verdwijnt Kayla. Aedan kruipt terug in zijn bed en hoopt dat deze dag snel voorbij is.

Kayla rent zo snel als ze kan door de gang van het paleis. Als ze nu maar snel haar nicht kan vinden. In gedachten verzonken loopt ze tegen iemand op.

“Sorry.”, zegt ze snel en kijkt dan op. Meteen gloeit haar gezicht als een kooltje. “Sss…Sire, mijn excuses. Ik wou niet…” Gael heft zijn hand waarop Kayla meteen zwijgt.

“Kayla. Waarom heb je zo’n haast?”

“Het is Aedan, sire. Onze gast.”

Bezorgd vraagt Gael door. “Wat is er aan de hand Kayla?”

“Sire, onze gast heeft een hele zware dag vandaag. Het is 17 maart, blijkbaar is dat een belangrijke dag in zijn thuisland. Ik wou hem een fijne dag bezorgen. Daarooor hoopte ik een beetje dat U informatie had over deze feestdag. Dat is ook waarom ik op zoek was naar mijn nicht.”

“Die informatie heb ik zeker Kayla. Zeer fijn dat je je taak om onze gast te verzorgen zo serieus neemt. Ik zet een feest op poten. Vanavond om 17u begint het. Zorg dat hij klaar is.”

“Ja sire.” Met een officiële groet neemt Kayla afscheid.

Om stipt 17u klopt Kayla op Aedan’s deur.

“Aedan, ik heb een verrassing.” Kayla moet haar best doen om hem te overtuigen maar uiteindelijk komt hij mee.

Op het plein krijgt Aedan een enorme verrassing. Iedereen is gekleed in het groen, er is Ierse muziek, er zijn zelfs elfen die Riverdance onder de knie hebben. Aedan’s mond valt open van verbazing.

“Kayla… Wat is dit?”

“Happy Saint Patrick’s Day.” Een glimlach verschijnt op Aedan’s gezicht. Voor hij het zelf goed beseft drukt hij zijn lippen op Kayla’s wang, wat haar meteen een rood kleurtje bezorgt.

Hopelijk vonden jullie dit een leuk stukje 🙂

*Edit 3/06/2018*

Ik heb ondertussen heel wat gewerkt aan dit verhaal en heb ook besloten om met enkele aanhalingstekens te werken ipv de dubbele 😉

Dit artikel werd voor het laatst bijgewerkt op 08/05/2020

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: