Recensie: De orde van de poortwachters – Initiatie

De orde van de poortwachters initiatie Oli Veyn

Hoi allemaal

Een nieuwe boekrecensie vandaag 🙂

Op de foto zie je theelichtjes, een fortune cookie en een vuurwerk sterretje (of hoe het ook echt heet). Deze zaten er allemaal bij toen ik het boek van Oli kocht 🙂

Overal in de wereld staan poorten en erebogen.

Stel dat ze gebouwd zijn met een reden?

Wat gaat er schuil achter deze poorten?

En is er iemand die de wacht houdt?

 Nadat Nido in aanraking komt met de geheime Orde van de Poortwachters wordt ze gedwongen hun wrede opleidingsprogramma te volgen om te worden opgeleid tot poortwachter. Ze moet vechten om de meedogenloze beproevingen onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven. Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding, raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervagen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens.

Af en toe doe ik mijn best om een boek te lezen van “plaatselijke” auteurs. Met plaatselijk bedoel ik auteurs uit België en Nederland. Zo ben ik ook terecht gekomen bij Oli Veyn. Het concept van De orde van de poortwachters sprak me enorm aan.

Het boek heeft lang op mij moeten wachten… Eindelijk heb ik het kunnen lezen en man… Wat heb ik spijt dat ik het zo lang heb laten liggen.

Nido is een meisje dat gepest wordt op school. Niets lijkt haar mee te zitten. Wanneer ze op schoolreis gaan is het enige hoogtepunt dat ze stonehenge zal zien. Maar dat hoogtepunt verandert al snel in het dieptepunt van haar leven.

Nido komt tegen wil en dank terecht bij de Orde. De Orde blijkt een wreed opleidingsprogramma te hebben en dat moet ze nu gaan volgen. Dat ze niet wilt is niet belangrijk. In deze wereld heeft Nido geen keuze.

Op de achterflap werd er gesproken over een driehoeksverhouding. Normaal walg ik daarvan omdat het zo beschreven is dat je al meteen de voorkeur van de auteur doorziet. Oli is er echter in geslaagd om mijn mening daarover te veranderen. De keuze van Nido is logisch maar tegelijkertijd ook weer niet. Je voelt je verbonden met haar twijfels.

De gemene trainer Sert gaat tot het uiterste om haar neer te halen, ze is immers toch te zwak, maar Nido doet haar uiterste best om hem te bewijzen dat ze het wel kan.

Mijn favoriet personage is Berger. De emoties die hij heeft zijn zo voelbaar dat ik verwacht dat hij ieder moment naast mij komt staan in deze wereld.

Op het einde van het boek staat nog een leuke bonus. Je kan kijken tot welke divisie jij hoort.

Ik denk dat ik hoor tot Stonehenge Control Division, Vesica Pisces, Brussels Court Division of Barcelona Spiritual Division.

Met deze bonus zorgt Oli ook nog voor een extra trigger. Er zijn verschillende divisions die je nog niet kent en die je echt wilt leren kennen. Ik kijk nu dus enorm uit naar het tweede deel.

Op welk tweede deel zit jij te wachten?

Tot snel

Liefs,

handtekening Sam Donoghue

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: