Recensie: De zeven zussen – Lucinda Riley

Hoi allemaal

Ik loop een beetje achter, ik weet het. De hype rond ‘De zeven zussen’ is bijna gaan liggen en hier ben ik met mijn recensie. Ach ja, dat is nu eenmaal hoe het gaat eh 😉

Het begin van een intrigerende familiesaga

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

De zeven zussen is een vrij dik boek maar daar hou ik wel van. Het hoeft niet altijd een dun boek te zijn. Een dik boek wilt ook zeggen dat er ruimte is om dingen goed uit te schrijven en dat lees ik graag.

Op de cover zie je heel mooi allemaal elementen terugkomen uit het boek. Welke elementen ik allemaal bedoel ga ik uiteraard niet verklappen, die moet je maar zoeken na het lezen.

Na het lezen. Eigenlijk verklap ik het dus al. Ja, dit is een boek dat je moet lezen. Lucinda Riley is de hype echt wel waard. De mooie mix tussen heden en verleden leest erg vlot. Je leert dingen bij terwijl je geniet van twee verhalen die samen een sterk geheel worden. Uiteraard zijn er dingen die verschrikkelijk voorspelbaar zijn maar gecombineerd met nieuwe elementen kan ik daar juist van genieten.

De zeven zussen geeft je het verhaal van Maia maar maakt je ook nieuwsgierig naar de andere zussen. En uiteraard naar het verleden van Pa Salt. Lucinda Riley slaagt er in om ieder personage enorm sterk uit te werken. Je voelt dat de personages leven, zowel voor als na het boek. Die kracht zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen.

Ik kijk er naar uit om het vervolg te lezen. Al vermoed ik dat het nog wel even zal duren voor me dat weer lukt 😉

Heb jij ‘De zeven zussen’ gelezen? Of las jij misschien de vervolgdelen zelfs al?

Tot snel

Liefs,

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: