Recensie: Legend of Korra

Hoi

Vandaag een recensie van het eerste seizoen van The Legend of Korra.

Heel wat mensen hebben genoten van The Last Airbender (The Legend of Aang) en dit is daar eigenlijk het vervolg op.

Persoonlijk heb ik wel afleveringen gezien van Aang maar nooit de volledige seizoenen. Die zul je dus ook nog wel zien langskomen. Wat wel heel leuk is is dat er veel knipogen zijn naar die seizoenen. Knipogen die je niet nodig hebt om te kunnen volgen maar die het wel extra leuk maken als je genoten hebt van Aang.

Deze afbeelding komt van Nickelodeon en Amazon.

In tegenstelling tot de eerste serie heb je hier dus een vrouw in de hoofdrol. Dit schrikt mij in eerste instantie heel vaak af. Niet omdat ik geen vrouwen in de hoofdrol wil zien maar omdat deze heel vaak geforceerd naar voren geduwd worden. Dat is in deze serie gelukkig niet het geval. Korra eist haar plek op en zou niet kunnen werken als een bijpersonage. Ze heeft een geweldig uitgesproken karakter.

Het mooie aan anime is dat ze enorm sterk zijn in gevoelens beschrijven. Dat is in dit seizoen ook echt wel te merken. De gevoelens zijn zo sterk en duidelijk. Wat er ook met de personages gebeurd, je voelt met ze mee. Heerlijk! Verder zijn de personages ook enorm goed uitgewerkt. Je hebt op geen enkel moment dat ze een ongeloofwaardige keuze maken. Het lijkt alsof je de personages echt kent waardoor je perfect begrijpt welke keuze ze maken en waarom. Pas op, dat wilt niet zeggen dat ik het met elke keuze eens ben; wel begrijp ik waarom dat personage die keuze maakt.

Verder zijn de relaties onderling ook echt realistisch. Dat komt natuurlijk omdat de personages op zichzelf al heel sterk zijn maar het is een leuke bonus (om het zo te noemen).

Naar mijn gevoel is deze serie gemaakt voor de kinderen die naar Aang keken en nu volwassen geworden zijn. Het is echt geen echte kinderserie, of tenminste dat vind ik. Wel maakt dat het mooi omdat je voelt dat de makers hun hart opnieuw in deze serie gelegd hebben. De humor is met momenten dubbelzinnig maar als ik het zo hoor van mijn vriend is dat ook het geval in de eerste serie.

Mijn favoriete karakter is Naga.

Deze foto komt van Aminoapps.

Moet ik nog meer zeggen? Kijk dan hoe schattig!

Okay, ik voel me verplicht om meer te zeggen. Naga is eigenlijk veel meer dan schattig. Het is de trouwe bondgenoot van Korra en komt op een paar cruciale momenten als de grote held tevoorschijn. Ik wil een Naga, punt. Dus als jij nog ergens een Naga hebt liggen laat het me dan zeker weten šŸ™‚

Dit seizoen is echt gemaakt om te bingewatchen (of comakijken zoals het blijkbaar in het Nederlands heet) en dat is ook exact wat we gedaan hebben. Iedere aflevering heeft echt een mooi uitgekozen moment om daar te stoppen.

Het einde van de laatste aflevering voelde echt als een afsluiting. Dat klinkt negatiever dan ik bedoel want het zorgde er vooral voor dat wij niet konden wachten om aan het tweede seizoen te beginnen. Dus ja, dat zie je hier ook snel verschijnen.

Hebben jullie deze serie of de serie van Aang al gezien? Wie is jouw favoriete personage?

Tot volgende week.

Liefs,

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: