Werkende woensdag: Sweek // WWIII

Hoi allemaal

Vandaag is mijn eerste dag in het nieuwe jaar dat ik weer mag/moet gaan werken. Ik ben benieuwd om te zien of het druk zal zijn. Hebben jullie al gewerkt?

In deze post ga ik jullie wat meer vertellen over mijn verhalen op Sweek, mijn WWIII maar ook over mijn algemeen schrijfproces.

Sweek

Vroeger schreef ik verhalen op Quizlet, ik genoot echt van het rechtstreekse contact met mijn lezers. Al een hele tijd zit ik er over te twijfelen om dat opnieuw te doen. Eindelijk heb ik de beslissing genomen.

Op dit moment staan er 3 verhalen. Het is mijn bedoeling om dat nog uit te breiden maar ik wil niet teveel hooi op mijn vork nemen dus we doen het rustig aan.

De eerste twee verhalen zijn eigenlijk hetzelfde. ‘Dreams come true’ en ‘Soms komen dromen uit’ is de Engelse en Nederlandse versie van een verhaal dat ik ook op mijn Quizlet heb staan. Vergis je echter niet, ik doe geen knip en plakwerk. Het “originele” verhaal schreef ik meer dan vijf jaar geleden, ondertussen is mijn schrijfstijl anders maar ook beter geworden. Ieder hoofdstuk wordt dus grondig herschreven en eventueel naar het Engels gezet. Mocht je het vroeger toevallig gelezen hebben laat me dan zeker weten of je het nu beter vindt.

Het derde verhaal is een compleet nieuw verhaal. Chemelot speelt zich af in onze wereld maar na een kernramp. De beschaving leeft op een chemische plant omdat dit de enige veilige plaats lijkt te zijn. Prinses Kirra is erg nieuwsgierig, in de voorbereidingen van haar kroning mag ze voor de eerste keer buiten de muur. Daar komt ze in aanraking met een “verboden” beschaving, mensen die buiten de beschermde chemische plant leven. Tarik toont haar hoe zij leven en steelt langzaam haar hart.

WWIII

De deal met de uitgever is rond. De afspraken zijn gemaakt. Tegen maart moet mijn ruwe versie klaar zijn en dan begint het hele proces. Dan gaat mijn manuscript naar proeflezers, begint de redactie,… Tegen 2020 (leuk jaar voor een oorlog) zal het boek hopelijk in de winkel terecht komen.

Ik vind dit ZO spannend!!

Binnenkort zal ik ook wat sneakpeeks geven én mijn moodboards van Pinterest delen.

Zijn jullie bezig met schrijven? Hebben jullie een account op Sweek?

Tot morgen

Liefs,

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: