Music(al) Movie Monday: Vaiana

Hoi allemaal

Zoals jullie misschien wel al gezien hebben is er dit weekend geen Whimsical Weekend geweest.

Mijn weekend is echt super druk geweest…

Vrijdag ben ik naar een voorstelling geweest (daarover later meer), zaterdag zijn de buren komen eten, gisteren is mijn nicht met haar man en kindjes op bezoek geweest en Belle (ons zwervertje) was ziek…

Vandaag ben ik er weer wel Ć©n Belle voelt zich stukken beter.

Vandaag geef ik jullie een kijkje naar het “kind” in mij šŸ˜‰ Onlangs keek ik naar Vaiana, een Disney film die ik nog niet gezien had en ik wil jullie mijn mening niet onthouden. Voor de mensen die niet weten waar de film over gaat: de trailer kan je hieronder zien.

Vaiana, of Moana, is een film over een totaal andere cultuur. Net dat vind ik leuk, een andere cultuur ontdekken.

Vaiana Moana DisneyDe hele film doet mij eerlijk gezegd enorm denken aan Pocahontas. Voor de mensen die mij niet kennen, het is positief dat ik dat zeg.

Vaiana is een enorm sterk personage dat door de hele film haar uiterste best doet om trouw aan zichzelf te blijven, hoe moeilijk dat ook is. Het is vooral moeilijk omdat ze ingaat tegen alles waar haar vader voor staat, hij is absoluut niet blij met wat ze voelt en doet er alles aan om haar op andere ideeƫn te brengen.

In deze film probeert Disney opnieuw verschillende thema’s duidelijk uit te leggen en bespreekbaar te maken. Zo komt de dood ook aan bod maar op een prachtige manier, een manier waar ik mij enorm mee zou kunnen verzoenen.

maui moana vaiana disneyDeze film heb ik bewust in het Engels gekeken. Al was het al alleen maar voor Maui die vertolkt wordt door Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Ik had het liedje ‘You’re welcome’ al gehoord voor ik de film gezien had en ik was erg benieuwd om het te horen mĆ©t beeld erbij.

Het liedje Ć©n het personage zijn echt enorm leuk. Het past volledig bij het karakter dat ‘The Rock’ hem vertolkt. Ik vind Maui ook echt een leuk personage. Hij voelt zo echt en dat voor een halfgod, heerlijk!

Het is maar een minieme spoiler maar ik vind het wel erg belangrijk om dat even te melden. Wat ik het allerbeste vind aan deze hele film is dat Vaiana geen liefdespartner nodig heeft om sterk te zijn. Ze kan dit met vrienden en dat is een heel belangrijk signaal.

Hebben jullie Vaiana al gezien? Wat vonden jullie ervan?

Tot morgen

Liefs,

img_5311

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: