Recensie: Vermoorde onschuld – Jennefer Mellink

Vermoorde onschuld Jennefer MellinkHoi allemaal šŸ™‚

Hoe gaat het daar bij jullie? Ik ben stilaan echt aan het smelten met dit verschrikkelijk hete weer. Maar hey, we mogen niet klagen over de zon eh :p

Via een leesclub van Kinderboeken mocht ik Vermoorde Onschuld van Jennefer Mellink lezen.

Negen maanden geleden trof Stephan zijn vader bloedend en levenloos aan op de keukenvloer. Dat moment is het enige waar Stephan nog zeker van is. De rest van zijn herinneringen aan die dag gaat schuil achter een donkere, ondoordringbare muur in zijn hoofd. Nu wordt Stephan door de politie aangewezen als de schuldige van deze brute moord. Er zit voor hem maar Ć©Ć©n ding op als hij zijn onschuld wil bewijzen: via hypnotherapie achterhalen wat er die dag echt is gebeurd. Maar kan hij wel omgaan met de gruwelijke waarheid die zijn eigen geest voor hem verborgen houdt?

Ik had nog nooit iets van Jennefer gelezen en kon dus vrij objectief naar het verhaal kijken.

Toen het boek binnenkreeg vond ik de cover nog mooier dan op de foto. De tralies geeft een extra dimensie aan de cover en bindt je meteen aan het verhaal. Het nodigt echt uit om te lezen.

De spanning zit meteen in het verhaal. Je voelt dat de waarheid aan alle kanten rammelt. Samen met Stephan wil je op zoek naar de waarheid. Maar wat als die waarheid in zijn nadeel is? Kan hij die waarheid dan wel aan?

Het is mooi om te zien hoe Jennefer alles opbouwt. De personages voelen heel herkenbaar en levend aan, je zou ze morgen kunnen tegenkomen. Het gezin van Stephan is een gebroken gezin zoals er vele zijn. Gebroken en toch samen, een vreemd soort harmonie. Meestal vertel ik ook wie mijn lievelingspersonage is maar dat vind ik hier moeilijker. Alles wordt beschreven vanuit de ogen van Stephan, hierdoor heb je minder persoonlijke binding met de rest van de personages. Wel zorgt dit ervoor dat de band met Stephan enorm sterk is.

Het spannende aan het verhaal zit vooral in het psychologische, de tijdsdruk. Zal het Stephan lukken om op tijd de waarheid te ontdekken? En wat gaat er met die waarheid gebeuren? Maar nog belangrijker, kan hij zijn herinneringen wel vertrouwen?

Naar het einde toe gaat het verhaal ineens een heel pak sneller. Gebeurtenissen volgen elkaar in een razendsnel tempo op en de waarheid komt aan het licht. Voor mij net iets te snel. Ik had graag nog een epiloog gehad of nog een extra hoofdstuk. Het verhaal voelt voor mij niet helemaal af. Dat is ook de reden dat ik even gewacht heb met mijn recensie te schrijven. Het verhaal voelde heel sterk maar het einde zorgde ervoor dat ik niet meteen wist wat ik er nu van moest denken.

Ik heb het nu enkele dagen laten liggen en ben er al een heel pak positiever over. Ja, het einde is een soort van open einde maar toch ook niet. Je hebt genoeg informatie om het verhaal te kunnen afsluiten. Jennefer maakt perfect duidelijk welke richting het verder zal gaan en weet dat ook perfect te verwoorden.

Als je een ya-thriller wilt lezen waarin psychologie centraal staat is dit zeker een aanrader.

Van welk boek of welke film zou jij graag een recensie zien?

Tot snel met een nieuwe recensie.

Liefs,

handtekening Sam Donoghue

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: