Recensie: De Zilvervos – Joke De Meyer

Hoi allemaal, zoals beloofd een tweede post vandaag 🙂

Jullie weten dat ik probeer om wat meer “lokaal” talent in de verf te zetten en ‘De Zilvervos’ is daar een mooi voorbeeld van.

Dankzij Joke De Meyer en uitgeverij De Belezenis mocht ik ‘De Zilvervos’ lezen en recenseren. Toen ik de cover zag was ik meteen verliefd. Het gilt middeleeuwen uit en dat vind ik een heerlijke periode om te lezen. De Zilvervos speelt zich misschien niet af in de middeleeuwen maar heeft zeker wel een middeleeuws tintje.

De Zilvervos Joke De MeyerDe zeventienjarige schildknaap Veder woont al heel zijn leven in Arél, hoofdstad van het meest zuidelijk gelegen graafschap in het koninkrijk Esper. Een grote muur rondom de stad ontneemt alle stedelingen de vrijheid. Volgens Graaf Alryn een noodzakelijke bescherming tegen de gevaarlijke Sluipers die zich schuilhouden in de vervloekte Fluisterbossen, maar de ontevredenheid onder de bevolking groeit. Wanneer een van de kunstenaars zijn openlijke kritiek op Alryns beleid met zijn leven bekoopt, is dat het begin van een revolutie tegen de machtige Graaf en zijn aanhangers. Het duurt niet lang voordat Veder een zware verantwoordelijkheid draagt en ontdekt dat waarheid en leugen moeilijk uit elkaar te houden zijn. Zeker als een ongezien kwaad de stad teistert en het ene dodelijke slachtoffer na het andere valt.

Ik ga beginnen met mijn grootste punt van kritiek. Van zodra er gesproken werd over de Verloren Zoon wist ik meteen wie het was. Gelukkig blijkt dat niet het einde van het verhaal te zijn en wordt die waarheid redelijk snel vrij gegeven. Dit zorgt ervoor dat mijn enige punt van kritiek dan ook niet meteen echt kritiek is op het verhaal.

Van de rest van het verhaal heb ik enorm genoten. Veder is een erg levendig personage, ik zou hem erg graag ontmoeten. Hij lijkt me echt een hele toffe kerel. De manier waarop de stad langzaam lijkt te ontwaken klinkt heel geloofwaardig. Dat sommige mensen kiezen voor de zekerheid (hoe onzeker die ook is) klopt echt met de werkelijkheid. Daardoor komt het verhaal erg geloofwaardig over en zou ik in de stad mijn weg wel vinden.

Het ridderaspect is zo goed uitgelegd dat ik het gevoel heb dat Joke kan tijdreizen. Zo lijkt het alsof ze naar de ridders is gaan kijken en zo de training heeft kunnen beschrijven. Als ze echt kan tijdreizen hoop ik dat ik ook eens mee mag reizen 😉

Volgens mij is Veder mijn favoriet personage maar Jutta vind ik ook echt geweldig. Ik ben benieuwd wat er nog allemaal verder gaat gebeuren.

Wat Joke erg leuk heeft gedaan is ergens in het midden van het boek nog een plottwist toe te voegen. Die plottwist ga ik uiteraard niet vrijgeven. Wat ik wel al wil vrijgeven is dat ik het nieuwste personage echt heerlijk vind.

Ik kijk in ieder geval nu al enorm uit naar het vervolg. Hopelijk houdt Joke ons niet te lang in spanning 😉

Ken jij Joke De Meyer al? Heb ik je overtuigd om haar boek te lezen?

 

Tot snel

Liefs,

Handtekening

x

Laat me weten wat je denkt :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Create a website or blog at WordPress.com Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: